maanantai 19. toukokuuta 2008

Elämysklubilla pohditaan matkailua työnä ja ammattina


Kevään viidennellä ja viimeisellä Elämysklubilla
29.5.2008 klo 17-19 sytykkeitä yleisökeskustelulle tarjoaa tilaisuudessa julkaistava Suomen Akatemian Turismi työnä -tutkimushankkeen tuottama kirja Töissä tunturissa. Ajatuksia ja kirjoituksia matkailutyöstä (Lapin yliopistokustannus 2008). Kirjassa on omaelämäkerrallisia tarinoita työstä matkailualalla.

Tutkijoiden saatesanojen lisäksi kuullaan Ylä-Lapin työvoima- ja elinkeinokeskuksen matkailun työvoimaneuvoja Niina Uusimaan arvioita kirjasta ja sen aiheista.


Paikkana on jälleen Kahvila Kauppayhtiön kabinetti (Valtakatu 24, Rovaniemi). Tunnelmaan virittää HappyHour klo 17.00 – 17.30, jonka aikana voi nauttia virvokkeita. Varsinainen esittely- ja keskusteluosio pidetään Kabinetissa klo 17.30 – 19.00, sekä jälkilöylyt klo 19.00 – 20.00.


Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus viettää kevätkauden päättäjäisiä. Klubi jää kesätauolle. Syksyn jatkosta ilmoitetaan myöhemmin.


Klubiin on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita.

Elämysklubi kokoaa yrittäjät, tutkijat, opiskelijat ja asiasta kiinnostuneet kansalaiset keskustelemaan vaihtuvasta teemasta vapaamuotoisesti.


Klubiemäntinä ja -isäntänä toimivat professori Soile Veijola Lapin yliopistosta, vt. toimitusjohtaja Sanna Tarssanen LEOsta, Suomen Kulttuurirahaston asiamies Marjut Pitkänen sekä tutkija Mika Kylänen Lapin yliopistosta.


Lue lisää LEOn kotisivuilta.

2 kommenttia:

Blogmaster kirjoitti...

Ylen Radio 1 -kanavalla keskusteltiin sunnuntaina miesten ja naisten matkailemisesta. Siellä tehtiin useita viittauksia myös matkailutyöntekijän osuuteen elämyksen rakentamisessa. Asiantuntijoina olivat professori Soile Veijola Lapin yliopistosta, everstiluutnantti Mika Kerttunen Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Aurinkomatkojen tuotantopäällikkö Janne Ohralahti. Kuuntele tallenne tästä:
http://areena.yle.fi/toista?id=1289362

Minni Haanpää kirjoitti...

Kirjan herättämää keskustelua Kalevassa:

http://www.kaleva.fi/plus/juttu731823_page0.htm